Skal du ut på tur i skog og mark?. 

Vi Nordmenn er glade i naturen vår og på mange av disse turene så tar vi ofte med oss en øks i sekken for hogging av ved og andre oppgaver. Siden det finnes så mange ulike økser å velge i vil vi ta for oss noen av disse.

 

 

Gränsfors Bruk i Sverige har i en årrekke laget kvalitetsøkser som flere og flere brukere har oppdaget. Alle øksene de lager blir laget for hånd av en smed på gamlemåten og de merkes med smedens initialer da de er stolte av sitt produkt som leveres ut til forbrukeren. Disse øksene er så skarpe at du kan barbere deg med dem. Steller du pent med en Gränsfors øks vil den vare i mange mange år.

 

Alle øksene til Gränsfors leveres med eggbeskyttelse i skinn.

 

Økser for tursekken

Gränsfors har noen supre små økser som passer perfekt i tursekken.

Dette er de mest populære:

 

Lilla Yxan

Lett liten øks med et håndtak på 26cm og en vekt på 0,3kg. Den er perfekt til hugging av småved og opptenningsved. Super øks for den som er litt på budsjett med vekten.

 

Kubben

Liten og stutt håndøks med litt kraftigere skaft for store never. Øksen er kun 24cm og den har en vekt på 0,6kg utmerket speider- og campingøks.

 

Villmarksøks 35cm – Bestselgeren

Denne øksen er en av bestselgerne og jegernes favoritt. Øksen er 35cm og har en vekt på 0,6kg. Dette er tradisjonell speider- og campingøks for friluftslivet og har samme hode som «klubben».

 

Outdoorøks

Lett øks med litt lengere skaft og stålbeskyttelse. Her har du en øks som også er godt egnet for lett vedklyving. Hodet er også litt avlangt slik at det kan benyttes som en stor kniv. Vekt 0,5kg og 37cm langt skaft.

 

Økser for skogsarbeideren

De som jobber i skogen ønsker seg økser med litt lengere skaft slik at de kan får litt mer kraft i hugget når de kvister trær og busker. Gränsfors Skogsøks har lengere skaft og større hode for mer kraft. Denne øksen kommer i tre ulike størrelser «Liten» og «Stor» og en «Amerikansk» som er ekstra stor.

 

Skal du ha en god klyveøks for klyving av ved så har Gränsfors tre ulike modeller. Disse øksene har større vekt for mer kraft. De har også en ekstra stålbeskyttelse på skaftet like ved hodet og riller ytterst på skaftet for bedre grep.

 

Se vårt utvalg av økser til skogsarbeid 

 

Spesialøkser

Gränsfors har også en mengde spesialøkser til ulikt type bruk. Etter at TV2 Farmen begynte med kasteøkser i tvekampen har etterspørselen etter denne typen øks bare økt enda mer. Ta en titt på alle øksene som vi fører fra Gränsfors på linken under.

 

Se vårt utvalg av økser fra Gränsfors 

 

Vedlikehold

For at din Gransfors øks skal vare lengst mulig er det viktig med litt vedlikehold fra tid til annen. Det er lurt å sette inn håndtaket med litt treolje i ny og ne. Da forhindrer du at treet tørker ut og det sprekker, hold også øksen skarp med en slipestein.

 

 

 

God tur og husk plaster!